Seura: Pergamon, Ruotsi
Oli voittaessaan 17-vuotias
Ammatti: Keilaaja
Kahdella kädellä heittävä vasuri

Jesper Svensson kirjoitti nimensä Ballmaster turnauksen historiaan sen nuorimpana voittajana. Ennen häntä olivat Anders Sandström ja Tony Rosenqvist voittaneet turnauksen 18-vuotiaina vuosina 1978 ja 1979. Historiaa oli myös se, että Svensson oli ensimmäinen ruotsalainen voittaja 19 vuoteen.

Poimittua:

”Jesper Svensson kauhoi Ballmaster-voiton Ruotsiin”

”Sunnuntaiaamu alkoi tehokkaasti, kun Peter Hellström päätti, että hän olisi se, joka veisi mukanaan turnauksen halutuimman potin. Se ei suinkaan ollut 12.000 euron voittoshekki, vaan 20.000 euron palkinto finaalipäivänä tehdystä 300-pisteen sarjasta. Hellström latoi taululle 12 kaatoa, ensimmäisen finaalivaiheen viidennessä sarjassa. Kukaan ei oikein edes päässyt kiusaamaan Hellströmiä päivän aikana, joten kun viimeisen pudotuspeliottelun ensimmäiset ruudut oli pelattu, Hellström saattoi levittää kasvoilleen kauniin ja leveän hymyn.”

”Kun puhe siirtyi vastustajaan, sai se hymyn jo Uotilankin kasvoille. Niin upeana hän nuoren kaksikätisen esitystä piti. Voiton kautta Svenssonista tuli kautta aikojen nuorin Ballmaster Open –voittaja.”