Seura: TKK, Tampere, Suomi
Oli voittaessaan: 42-vuotias
Ammatti: Keilaaja
Oikeakätinen

40-vuotiskilpailua juhlistettiin nostamalla turnaus Euroopan kiertueen Platinum tason turnaukseksi, mikä tarkoitti 100.000 euron kokonaispalkintopottia.

Mika Koivuniemi voitti ensimmäisen Ballmaster Open tittelinsä reilu kymmenen vuotta aikaisemmin, vuonna 1998.  Nyt hän nousi voittoon neljänneltä sijalta ja teki välierässä huikean 270 sarjan.

”Mika Koivuniemi
Otti pääosan Ballmaster Openin -juhlanäytelmässä”

”Mikan nousu vaikeasti alkaneen finaalin viime hetkillä neljänneksi ja sitä myötä pudotuspeleihin, oli mahtava osoitus ammattimiehen työstä. Tilanne näytti jo menetetultä, mutta muutamalla viimeisellä sarjalla Koivuniemi nousi mukaan, toki pienen tuurinkin avittamana.”

”Pudotuspelien ensimmäisessä ottelussa Tomas Leanderssonia vastaan Mika oli vielä pienissä vaikeuksissa. Hän johti alkuruuduista lähtien, mutta ei pystynyt sulkemaan ovea Tomasilta, mutta ruotsalainen ei kyennyt käyttämään hyväkseen tilaisuutta vaan taipui paremmalleen 199-210.

Toisessa matsissa hienon turnauksen pelannut singaporelainen Cherie Shi Hua Tan oli täysin voimaton Mikan mahtipelin edessä…. Loppujonolla syntyivät loppupisteet 270-195, eikä loppuottelun ennakkosuosikista ollut enää epäillystä. Ei vaikka radalle asteli Amerikan ammattilaiskiertueen PBA:n legendaosastoon kuuluva Parker Bohn III.”

”Loppuottelun aluksi Mika teki tosi huonon heiton ja sai siitä heti rankun, ison reiän. Jälkeenpäin hän sanoi sen johtuneen laiminlyödystä lämmittelystä. Bohn ei kuitenkaan pystynyt tuota lipsahdusta hyödyntämään, vaan teki oman tyhjänsä toiseen ruutuun.

Se oli virhe, jota Koivuniemi ei enää antanut anteeksi. Hän aloitti jälleen kaatorallin, jonka lopuksi hänen kätensä nousi tervehdykseen yleisölle voiton merkiksi. Ja kisaa oli vielä kaksi ruutua jäljellä!”

”Nämä olivat minulle peräkkäiset voitot 1998 ja nyt. En ollut mukana noina välivuosina, olin siis oikeastaan puolustava mestari, Mika vinoili.

- Voittaminen on aina hienoa. Se on se huume, mikä saa mut tekemään duunia. Että jaksan tätä raskasta lajia. Mutta voittaa BM juhlaturnaus Suomessa oli tietysti vielä parempi ja palkintosummakin lämmitti. Oli myös kiva katsoa kuinka paljon ihmisiä oli seuraamassa hienon kisan hienoa päätöstä”.

Juhlaturnauksessa oli myös hieman haikeutta ilmassa, sillä Kimmo Lehtonen luopui sen isännyydestä ja jätti kisan Oy Bowling Ab:n vastuulle. Myös yli 20 vuotta turnauksen sihteerinä työskennellyt Seija Lankinen jätti tehtävät nuoremmille.

”Eihän näitä kukaan voi loputtomiin jatkaa. On hyvä saada turnauksen taakse iso yritys ja kokonaisuus, Kimmo Lehtonen totesi.

”On tullut aika jättää Ballmaster turnauksen sihteerin tehtävät nuorempiin käsiin ja suunnata uusiin harrastuksiin. Käytän hetken kiittäen Ballmasters seuran vanhoja jäseniä, jotka ohjasivat minut alkuun, sekä viimeiset vuodet aktiivisti mukana olleita”, Seija Lankinen kirjoitti Keilaaja-lehdessä.